La Region

Le gite estsitué juste au bord de la frontière du département de la Dordogne. Officiellement le village fait partie du département du Lot-et-Garonne.

Le Soleil Dordogne est juste à coté de deux villages où vous pouvez acheter votre pain frais et faire d’autres petites courses. A environ 6 km en voiture vous trouverez Villefranche-du-Périgord, un autre petit village dans la Dordogne. Il s’agit d’une village médiéval avec des commerces, bars et restaurants. Dans les rues ombragées, vous trouverez des magasins pour les besoins de base. Il y a aussi un bureau de tabac avec des différents journaux , un bureau de poste et un guichet automatique.L’église est sur la place de la halle oÙ ily a un petit marché alimentaire le samedi matin.

L’autre village appelé Sauveterre-la-Lémance, est à environ 10 minutes en voiture de Peyrelevade. Sauveterre est un peu plus petit que Villefranche, mais ici vous trouverez également plusieurs magasins, cafe/tabac un bureau de poste. La Mairie de Sauveterre est aussi un musée de la préhistoire.

Kenmerk van een Bastide dorp is dat het vaak hoog gelegen is met een markthal in het midden. Enkele Bastide dorpen in de omgeving zijn:

  • Monpazier – 20 km
  • Villefranche-du-Perigord – 5 km
  • Beaumont-du-Perigord – 36 km
  • Villereal – 38 km
  • Penne d’Agenais – 38 km
  • Tournon d’Agenais – 31 km

Dan zijn er een aantal middeleeuwse plaatsen zoals Cahors en Puy Lévêque. Cahors  is een van de grotere plaatsen. Het oude centrum van de stad ligt op een schiereiland. Puy Lévêque is gebouwd tegen de hellingen naast de rivier de Lot.

Sarlat La Caneda en Bergerac zijn twee grotere middeleeuwse steden in het departement de Dordogne met oude, smalle, sfeervolle straatjes met vele restaurants. Op zaterdag is in beide steden een grote markt. Zeker een bezoek waard.

Lokale markten

Op 30 tot 45 minuten zijn er diverse wekelijkse markten met vele lokale producten zoals eend, noten, kazen en wijnen maar ook groenten en fruit. Daarnaast zijn er diverse avondmarkten waar je aan lange tafels direct de gekochte producten opeet. Uiteraard ontbreekt de wijn niet. In het huisboek is een lijst met de diverse markten.

Andere bezienswaardigheden en activiteiten

In de omgeving van het vakantiehuis Soleil Dordogne zijn vele kastelen te vinden.

Bijvoorbeeld: Kasteel Bonaguil en Kasteel Biron. Deze kastelen zijn een onderdeel van een historische kastelenroute die door verschillende dorpen loopt. Onderweg komt u diverse restaurants tegen. De kastelen zijn tussen 12.30 en 14.00 uur gesloten vanwege de bekende Franse lunch.

In de omgeving zijn er vismogelijkheden in diverse meren en in de rivier de Lot en de Dordogne. Een visvergunning is vereist. Een ervaren fietser komt zeker aan zijn trekken. Langs de rivieren zijn fietsroutes aangegeven. Het is ook mogelijk om fietsen te huren.

De golfliefhebber komt ook aan zijn trekken. Er zijn verschillende 9 en 18 holes banen in buurt van de gite. De dichtsbijzijnde golfbaan (9 holes) is 9 km rijden.

In de gîte vindt u brochures van nog veel meer bezienswaardigheden. Uiteraard kunt u bij ons terecht voor tips en vragen. In het huisboek vindt men ook de adressen van diverse restaurants. Desgewenst kunnen wij voor reserveren.