Omgeving

De gîte Le Soleil ligt op grens van de Dordogne en het departement de Lot-et-Garonne.

Le Soleil Dordogne ligt dichtbij twee dorpen waar u dagelijks vers stokbrood kunt halen en andere boodschappen kunt doen, Sauveterre-la-Lémance en Villefranche-du-Perigord. Deze dorpen liggen ca 5 km van uw vakantiehuis. U vindt hier diverse winkels zoals een bakker, kruidenier, cafe, apotheek en een postkantoor. Een pinautomaat, en enkele gezellige restaurants zijn alleen in het middeleeuwse dorp Villefranche-du-Perigord te vinden. Tevens is er een tabac waar verschillende kranten (Nederlandse, Belgische en Engelstalige kranten) worden verkocht.

Kenmerk van een Bastide dorp is dat het vaak hoog gelegen is met een markthal in het midden. Enkele Bastide dorpen in de omgeving zijn:

  • Monpazier – 20 km
  • Villefranche-du-Perigord – 5 km
  • Beaumont-du-Perigord – 36 km
  • Villereal – 38 km
  • Penne d’Agenais – 38 km
  • Tournon d’Agenais – 31 km

Dan zijn er een aantal middeleeuwse plaatsen zoals Cahors en Puy Lévêque. Cahors  is een van de grotere plaatsen. Het oude centrum van de stad ligt op een schiereiland. Puy Lévêque is gebouwd tegen de hellingen naast de rivier de Lot.

Sarlat La Caneda en Bergerac zijn twee grotere middeleeuwse steden in het departement de Dordogne met oude, smalle, sfeervolle straatjes met vele restaurants. Op zaterdag is in beide steden een grote markt. Zeker een bezoek waard.

Lokale markten

Op 30 tot 45 minuten zijn er diverse wekelijkse markten met vele lokale producten zoals eend, noten, kazen en wijnen maar ook groenten en fruit. Daarnaast zijn er diverse avondmarkten waar je aan lange tafels direct de gekochte producten opeet. Uiteraard ontbreekt de wijn niet. In het huisboek is een lijst met de diverse markten.

Andere bezienswaardigheden en activiteiten

In de omgeving van het vakantiehuis Soleil Dordogne zijn vele kastelen te vinden.

Bijvoorbeeld: Kasteel Bonaguil en Kasteel Biron. Deze kastelen zijn een onderdeel van een historische kastelenroute die door verschillende dorpen loopt. Onderweg komt u diverse restaurants tegen. De kastelen zijn tussen 12.30 en 14.00 uur gesloten vanwege de bekende Franse lunch.

In de omgeving zijn er vismogelijkheden in diverse meren en in de rivier de Lot en de Dordogne. Een visvergunning is vereist. Een ervaren fietser komt zeker aan zijn trekken. Langs de rivieren zijn fietsroutes aangegeven. Het is ook mogelijk om fietsen te huren.

De golfliefhebber komt ook aan zijn trekken. Er zijn verschillende 9 en 18 holes banen in buurt van de gite. De dichtsbijzijnde golfbaan (9 holes) is 9 km rijden.

In de gîte vindt u brochures van nog veel meer bezienswaardigheden. Uiteraard kunt u bij ons terecht voor tips en vragen. In het huisboek vindt men ook de adressen van diverse restaurants. Desgewenst kunnen wij voor reserveren.